Munkáink, a teljesség igénye nélkül...

SWISS Logistic Kft, Budapest – csomagküldő szolgálat teljes logisztikai rendszere (Window-os alapon 4 különböző logisztikai egység.)

GIMEX Nova Gradiska – csomagküldő szolgálat szintén teljes logisztikai rendszere, Horvátországban üzemel. (DOS – horvát nyelvű verzió, horvát adó, és postai előírásoknak megfelelően.) Egyedi csomagküldési kampányok kezelésére szolgáló modullal

DIAMOND Szentpétervár – csomagküldő szolgálat szintén teljes logisztikai rendszere, orosz nyelvű verzió, a helyi adó, és postai előírásoknak megfelelően.

Dr. Lenkei franchise rendszer – a Dr. Lenkei cégcsoport magyar és szlovák cégek összessége. A cégcsoportban önálló szervezetek foglalkoznak az egyes üzletágakkal, a csomagküldéssel, a beszerzéssel, a franchise bolthálózat kiszolgálásával, és a saját boltok üzemeltetésével. Az egész cégrendszer működtetése integrált módon, a magyar és a szlovák számlázási, adózási, készletértékelési szabályoknak megfelelően történik. A franchise bolthálózat adatainak összegyűjtése, és elemzése a Dynamic Ai üzleti intelligencia alkalmazásával valósult meg. A rendszer indulása: 2009. június 1 volt.

INOTAL Zrt. – A korábban a MAL Zrt. részét képező Inotai Alumíniumfeldolgozó Vállalat teljes számítástechnikai rendszere: a vállalkozást egy új tulajdonos vásárolta meg, aki a gyár jelentős átalakításáról döntött, és ehhez választotta a NEXT Software Kft. integrált rendszerét, a gyártási (három üzem: öntöde, tárcsa szalag, és huzal üzemek – ami három különböző technológiát is jelent – mindhárom üzemben három műszakos folyamatos működtetés) kereskedelmi, könyvelési és nyilvántartási funkcióival. Ezt kiegészíti az üzleti intelligencia modul a Dynamic Ai alkalmazásával. Export, import, különböző típusú készletátértékelések egymás melletti alkalmazásával. Specialitásként a tőzsdei kapcsolatok miatti provizor árak kezelése.

Albadó Kft. és Móradó Kft. – könyvelési vállalkozások, a főkönyvi és tárgyi eszköz modulokat használó, valamint a felhasználók egy részénél a számlázással együtt, amely egy közvetlen adatátadás/átvételt biztosít a könyveléshez. A felhasználó cégek száma dinamikusan változik, cca. 135 cég, akiknek a részére a két cég a könyvelést a NEXT rendszerrel szolgáltatja.

Piarista Tartományfőnökség – A Piarista Tartományfőnökség felügyeli országosan a Piarista Rend oktatási intézményeinek működését, gazdálkodását. Ezeknek az intézményeknek – a Rend elvárásai mellett teljes mértékben biztosítani kell a vonatkozó állami előírások teljesülését is. (Ez vonatkozik a rendházakra, és a különböző alapítványokra is.) 2008 évtől a Next Software Kft. által fejlesztett  egységes rendszereit állították üzembe a könyvelési, és egyéb nyilvántartási, adminisztratív területeken.

GUMIFLEX Kft. – autó, és mezőgazdasági gumik kis és nagykereskedelmével foglalkozó vállalkozás, 3 telephely, (Székesfehérvár - központ, Budapest, Pécs) amelyek egy központi feldolgozásban kapcsolódnak össze. Minden telephely az értékesítésen túlmenően műhellyel is rendelkezik. 2008 elején indítottuk az integrált kereskedelmi rendszerünket. (teljes – belföld, export, import – áruforgalom, munkalapok kezelése, gumihotel, könyvelés/folyószámla, tárgyi eszközök, üzleti intelligencia modul, és WEB áruház, adatkommunikáció)

Mihálykövi Kft. Debrecen, PRÍMA Csapágy Kft. Szolnok, Csavarcenter Kft. Szeghalom, Beleon és Társa Kft. Szentes, Czeglédi Sándor egyéni vállalkozó Szeghalom, Furák Csaba Kft. Szeghalom, Gyulafer Kft. Gyula – az integrált kereskedelmi rendszert használják, 2003. és 2004-ben történtek a telepítések. Különböző boltszámmal rendelkező vállalkozások főleg csapágyak karbantartási anyagok, eszközök forgalmazására, illetve egyéb kiegészítő tevékenységek (pl. hidraulika-gyártás, rezgésdiagnosztika stb.) végzésére. A Mihálykövi Csapágy Kft.-nél a rendszer integráns része a WRB Áruház, amely a rendszerben mint a vevői megrendelések egy csatornája szerepel.

Elektro Computer Kft. – Baja – 2008 novemberében csődbe ment - kiskereskedelem, szórakoztató elektronika és háztartási gépek forgalmazására, folyamatosan bővülő országos bolthálózat, 86 bolt, folyamatos adatátvitellel, központi boltelszámoltatással. A teljes integrált kereskedelmi rendszer, gazdag külső adatkapcsolatokkal: a különböző lakossági hitelkonstrukciók banki analitikus adatainak, kártyás fizetések adatainak, a pénzbegyűjtés adatainak, a bankszámlakivonatok automatikus átvételével. A fizetendők átadásával a bankok részére. (Az akkor 8 éve működő, szintén Next Software Kft. által fejlesztett DOS alapú bolti rendszer került lecserélésre 2004-ben a Windows-os  NEXT-re)

Technoroll Kft. Zalaegerszeg – karbantartási anyagok kereskedelmével foglalkozó társaság, ahol l996. óta működött egy szintén a Next Software Kft. által kidolgozott DOS alapú, de objektum orientált programozással megvalósított rendszer, amelyet 2003. januárjában lecseréltek egy Windows-os integrált kereskedelmi rendszerre.

Vöröskő – Elektro Markt Kft – Veszprém – kiskereskedelmi hálózat, szórakoztató elektronika és háztartási gépek forgalmazására, 36 bolt, automatikus adatátvitellel, és kapcsolattal egy SAP rendszerhez. Szlovákiában 8 bolt, amihez ki kellett dolgozni a bolti modul szlovák verzióját, nemcsak a rendszer nyelvi változatát, hanem a szlovák jogszabályoknak megfelelő verziót.

VIVA Média Holding Budapest – Magyarország összes vám nyomtatványának nyilvántartása, és elszámoltatását végző rendszer, amely szintén évek óta egy Next Software Kft. által fejlesztett DOS alapon működő rendszer váltott fel Windows-os rendszerre 2003. januárjában.

PROFI Magyarország Rt. – 68 boltot elszámoltató boltelszámoltatási rendszer. 1994. utolsó negyedévében indult, akkor csak 32 bolt üzemelt, közben bővült a hálózat.

Rivetti Kft. korábban Pless és Fox Ékszerüzlete Kft. – 1991-től egyedi nyilvántartású nemesfém tárgyak teljes körű zárt nyilvántartása és elszámoltatása a bizományba adókkal szemben, aukciós modullal.

Lámpa Bt. – Gyenesdiás – Lámpa kereskedelemmel foglalkozó egy áruház és plusz 2 boltos hálózat, amelynek a DOS alapú kereskedelmi rendszere egy önálló disztribúciós csatornaként a rendszer integráns része a Windows-os WEB áruház. Az alkalmazott eszköztár homogén volta tette lehetővé az egységes rendszer kialakítását: a kereskedelmi és a WEB áruház egységes rendszert alkot.

ECCLESIA Szövetkezet – A bizományba átvett tárgyak értékesítését, nyilvántartását és elszámoltatását biztosító rendszer.