DataFlex Character mode

DataFlex 3.2 for Dos & Console Mode

  Visual DataFlex 7 

 A software-fejlesztő eszköz kiválasztásakor a fő cél az volt, hogy a különböző teljesítményű és operációs rendszerrel rendelkező környezetekben is lehessen használni az ezzel fejlesztett rendszert. A gép vagy operációs rendszerváltás ne okozzon a nagy átállási időt és költséget. A felhasználó az ilyen mértékű váltáskor akkor érzi magát biztonságban, ha megvan a lehetősége az esetleges visszalépésnek is. Ezért nagyon fontos, hogy az adatbázisforma a különböző platformok között hordozható legyen, ne kelljen minden esetben több órás, nagy adatbázis esetén esetleg több napos konverzióval számolni.

Ezeket az elvárásokat figyelembe véve esett a választás a DataFlex adatbáziskezelő és programozási rendszerre. A DataFlex a runtime szemlélettel biztosította az operációs rendszerek közötti gyakorlatilag változtatás nélküli átjárást. Az adatbázisforma azonos a különböző operációs rendszerek alatt, ezért lehetőség van különböző típusú servereken tárolt adatbázisok egyidejű kezelésére.

A DataFlex a következő operációs rendszerek alatt érhető el:

   DOS,

 UNIX (IBM AIX, HP PA-RISC, Intel-Based UNIX, LINUX, MIPS ABI Complian Systems, DIGITAL UNIX),

 Windows 3.x, Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000,

 korábbi verziókban VMS, OS/2, CDOS.

 

 A DataFlex 3.1d és a Visual DataFlex-hez kifejlesztett Data Dictionary szolgáltatás és az ehhez kapcsolódó programozási szemlélet biztosítja, hogy az alkalmazások érdemi, úgynevezett üzleti része hordozható a grafikus és a nem grafikus környezet között is. A megjelentetési programrészeket kell csak átírni nem-grafikusról grafikusra. Ez a jól felépített fejlesztői környezet miatt minimális munkát igényel.

Az idegen adatbázisformák kezelése is megoldott a DataFlex-ben, oly mértékben, hogy az alkalmazás készítésekor nem kell tudni, hogy milyen fizikai formában lesz majd az adatbázis a valóságban. Elegendő csak a tényleges installáláskor kiválasztani a kívánt adatbázis formát. Sőt egy alkalmazáson belül is lehetőség van a különböző adatbázis formák keverésére. Hasonlóan nem kell foglalkozni az adatbázis fizikai helyével a fejlesztés ideje alatt, elegendő az üzembe állításkor megjelölni a használni kívánt egységet, ami lehet esetleg egy távoli végpont is interneten keresztül.

Részletes információ: www.visualdataflex.hu , www.dataaccess.com , www.dataaccess.nl.

 Árlista