Pénzügyi nyilvántartások

A NEXT Software Kft. által fejlesztett pénztári rendszerrel a pénztár kezelését teljeskörűen elvégezhetjük. Egy vállalkozáson belül több pénztárat is kezelhetünk párhuzamosan. Az itt előállított bizonylatokat szükség esetén át tudjuk adni a főkönyvi rendszernek on-line módon, vagy időszakosan készíthetünk pénztári jogcímenkénti összesítést, ahol a könyvelési analitika a pénztári bizonylatokból, a pénztári rendszerben készül, és csak a feladást kell könyvelni.

A pénztári bizonylatok, a pénztárjelentés és az esetleges jogcímenkénti pénztári feladás tombolázható, folyamatosan sorszámozott bizonylatok. A be- és kiadási bizonylatok induló bizonylatszámát a rendszer inicializálásakor kell beállítani. Ezt a jelszóval védett programot csak a rendszergazda használhatja.


A pénzügyi modul fő funkciói:

Törzsadatok karbantartása

    Szótár adatok tartalmazzák a pénztárak, bizonylattípusok, pénztári jogcímek és aktuális Áfa kulcsok értékeit. A visszatérő partnerek adatait a partnertörzs adatállományba rögzíthetjük, és tarthatjuk karban.   

Dátum állítás

      A gép dátumának átvétele a pénztári rendszerbe. 

Péztár nyitás

     Adott pénztárat egy napon belül többször meg lehet nyitni, és le lehet zárni, nem kell minden nap lezárni a pénztárat, de minden pénztárnyitást meg kell előznie egy pénztár zárásnak. Pénztárnyitásnál megjelenik az utolsó záró pénzkészlet, de felülbírálható. 

Pénztári bizonylatok készítése

      A bevételi és kiadási pénztárbizonylatokat, ezek sztornóját készíthetjük el ezzel a programmal, valamint lekérdezhetjük a pillanatnyi pénzkészletet és a már elkészült bizonylatokat is megnézhetjük a képernyőn. A pénztéri bizonylat készítésénél megadott pénztári jogcímekkel vezérelhetjük az áfa számítását a bruttó bizonylatokon. Ezeknek a jogcímeknek a legyűjtésével készülhet az időszakos könyvelési feladás, a kontír lista.

Pénztár-jelentés

      Pénztár jelentés bármikor készíthető. Nyitott pénztár esetében ideiglenes listát nyomtatunk, az utolsó zárás óta készült összes bizonylatról, lezárt pénztárra/napra végleges lista készül. 

Pénztár zárás

      A megnyitott pénztár adatainak megadása után, a záró pénzkészlet címletenkénti megadásával történik. Egyezőség esetén automatikusan eltárolódik a záró pénzkészlet és a zárásban résztvevő utolsó bizonylatszám. Eltérésnél ujra számolhatjuk a pénzt, vagy elkészíthetjük a hiányzó bizonylatot. Csak egyező pénztárat zárhatunk le.

Kontír lista

      Adott dátumintervallumra vonatkozóan pénztári jogcímenként rendezve készül a feladás.

Vissza a kezdőoldalra