Álomház! Álomügyvitel?

Álomház

Amikor lehetőségünk van saját otthont építeni, törekszünk arra, hogy a legjobb legyen számunkra és családunknak. Hosszú tervezési, gondolkodási folyamat kezdődik. Kigondoljuk a ház méretét, elhelyezkedését. Legyen pince? A pincében legyen a garázs, vagy jó lesz külön épületben? Hol legyenek az ajtók, ablakok? Mekkora és milyen élettérre van szükség? Mekkora legyen a nappali, a konyha, esetleg egy helységbe kerüljön a kettő? Mennyi szobára van szükség? És még hosszasan sorolhatnám. Mind-mind fontos kérdés, hogy a SAJÁT HÁZUNKban eltöltött idő nyugalomban, feltöltődéssel telhessen, minden elképzelésünk megvalósuljon. Mindent a végsőkig, a legprecízebben próbálunk végig gondolni.

Ehhez figyelembe vesszük családunk aktuális helyzetét, valamint gondolunk a jövőre is. Ha értékesíteni szeretnénk, akkor megfelelő árat kapjunk majd érte, ha pedig más cél lebeg a szemünk előtt, akkor annak feleljen meg. A tervezésen és megvalósításon egy egész csapat dolgozik. Építész, épületgépész, kivitelező, hogy csak párat említsek. A megfelelő cél elérése érdekében hatékonyan együtt dolgozva megszületik az eredmény, az álomház. A saját álomházunk! Sok idő, sok pénz, de belevágsz, mert a legjobbat akarod.

Egyedi ügyvitel

Vajon a cégednél is hasonlóan gondolkodsz? Mit jelent az ügyviteli rendszer céged életében? Felesleges költésként éled meg? Úgy gondolod, hogy nem vagytok felkészülve rá? Túl kicsik vagytok, jó lesz az excel is? Vagy már van rossz tapasztalatod és úgysem úgy fog működni, ahogy kéne?  Ha felesleges költség, ha nem vagytok felkészülve, ha jó az excel, akkor szerintem nem jó úton jársz. Az ügyviteli rendszerre tekints úgy céged életében, mint saját életedben az álomházra. Miért vágtál bele? Nem csak az volt a cél, hogy tető legyen a fejed felett, legyen hol aludni, mosakodni és étkezni. Olyan környezetben szeretnél élni, amely biztonságot nyújt, feltölt, ahova jó minden nap megérkezni.

Céged életében a vállalatirányítási rendszernek kell betölteni ezt a szerepet. Biztonságot ad, mert meghatározott, előre átgondolt folyamatok alapján működhetnek a napi teendők és minden mozzanat nyomon követhető. A folyamatok az első lépéstől az utolsóig az üzleti elképzelésnek, a cég működésének megfelelő módon építhetőek fel – természetesen figyelembe véve a számviteli és egyéb szabályozásokat.

Álomügyvitel

Minden munkavállaló teljesítménye mérhetővé válik, amellyel még hatékonyabbá tehető céged működése. Napi szinten, percről-percen nyomon követhető a cash-flow alakulása, a gyártási kapacitás alakulása, a munkavállalók leterheltségének alakulás. Azonnali döntéseket tudsz hozni, nem kell megvárni, amíg a munkatársak elkészítik a megfelelő jelentéseket. Időt és pénzt spórolsz meg!

Faház? Álomház?

Itt érünk el egy nagyon fontos kérdéshez. Álomházként egy ÉVA típusú cseh mobil faház lebeg a szemed előtt, vagy a korábban említett folyamat és eredmény? Mindkettő esetén tető lesz a fejed felett, tudsz hol aludni, mosakodni és étkezni. De ordít a különbség a kettő között. Cégednek faház típusú ügyviteli rendszert szeretnél, vagy álomügyvitelt?

A „faház” típusú ügyviteli rendszerek is működnek, lehet számlát készíteni, a cég működéséhez szükséges funkciók megtalálhatóak benne. De nem alakíthatóak, le kell mondanod minden olyan folyamat digitalizálásáról, könnyen ellenőrizhetőségéről, nyomon követhetőségéről, amely különlegessé tesz benneteket, amelyekkel versenyelőnyt szerezhettek, gyors döntéseket hozhatnátok. Vagy csak annyi ráfordítással oldható meg, amelynél már érdemesebb másik rendszer után nézni.

Bizony álomügyvitelre van szükséged. Hosszabb tervezés, gondolkodás, de hatalmas megtérülés. Meg tudod határozni, hogy mekkora területet öleljen fel a rendszer, milyen riportokat, KPI-kat szeretnél látni. A legtöbb folyamatot automatizálni lehet és kell, hogy a számla készítés már csak egy gombnyomás legyen.

Az ügyviteli folyamatok alapján meg tudjuk alkotni az egyedi, teljesen cégedre szabott ügyviteli rendszert. 29 éves tapasztalatunk, sokféle üzletágban használt rendszereink a garancia rá, hogy nem a levegőbe beszélünk. A gazdasági informatikus, a programozók, a tesztelők mind azon fognak dolgozni, hogy az általad megálmodott ügyvitelt digitalizálják, az általad megálmodott működési modellt kövesse a vállalatirányítási rendszer.

Egyedi fejlesztés = drága?

Ilyenkor kapom mindig a következő mondatot: De az egyedi fejlesztés nagyon drága és hosszadalmas. Az a jó hírem van, hogy egyes „faházas” rendszerek 4-5-ször drágábbak, mint az egyedi rendszer. Nem kell lemondanod semmiről sem és még spórolsz is vele. Nem árulunk zsákbamacskát, a fejlesztés hosszadalmasabb, mint levenni a polcról a dobozos szoftvert, de az eredmény is egészen más lesz. Az álomház felépítése és az egyedi ügyviteli rendszer, az álomügyvitel felépítése is hosszadalmasabb.

Elfogadható idő, kevés pénz, vágj bele, mert cégednek a legjobbat akarod!

Pályázatokkal tovább csökkenthetőek a költségek. GINOP-1.2.9-20, valamit VINOP-1.2.1-21 esetén segítségükre lehetünk!

Hasonló bejegyzések

Kedvelt bejegyzések