DataFlex 2021

A hírek között

Már megjelent a DataFlex 2021 Beta 3 verziója, amelyet a végső verzió követ majd, előre láthatóan 2021 elején. Az nem változik, hogy platform független alkalmazásokat készíthetünk, a legismertebb adatbázisok használatával. Szintén megmarad az alkalmazás fejlesztés gyorsasága, amely hatalmas előnyt jelent a többi nyelvhez, fejlesztő eszközhöz képest. Ellenben két hatalmas változást hoz! 64-bit és Unicode.

64-bit

Az elkövetkezendő években a 32-bites világ lassacskán el fog tűnni és a jövő a 64-bites alkalmazásoké lesz. A DataFlex 2021 verzióban Windows és webes környezetben is 64-bites alkalmazásokat tudunk készíteni.

Talán itt jól látszódik – Bhan Techtips, 2017. márc. 17.

Na akkor itt álljunk is meg egy kicsit. Mi is ez a 64-bit? Miért jó ez? Kinek lesz jó? Sajnos kicsit szakmai rész jön, de ezt nem lehet megkerülni. A hardverek központi agyát képező processzorok már régóta képesek a 32 bites munkaterület kétszeresével (64 bit) dolgozni. Viszont a szoftverek jóval később tudták csak ezt az előny, ezt a sebességnövekedést kihasználni. Az operációs rendszerek is később reagáltak csak és ennek megfelelően a 64-bites operációs rendszereken futó alkalmazások még később jelentek meg. Gyorsabb működést, nagyobb adatfeldolgozási képességet érhetünk el a 64-bites alkalmazásokkal.

Ezzel, mint az elmúlt majd 40 évben ismét a jövőbe mutató lépést tett a Data Access Wordwide csapata. Biztosítják, hogy a következő években is a piaci trendeknek megfelelő szoftvereket tudjunk létrehozni és segíteni tudjuk ügyfeleink fejlődését.

Unicode

A másik nagy változás a karakterkészletek kezelése.  Az informatikában nagyon sokszor gondot jelent a világon használt nyelvek egy rendszeren belüli, akár egy adatbázison belüli kezelése. A különböző speciális karakterek mindig is nehézséget okoztak. Hogyan tudjuk ugyanazt az alkalmazás felület egy japán, egy arab, vagy akár egy magyar számára is elérhetővé tenni, hogy mögötte a legkisebb változtatást kelljen végrehajtani. Ugyanez a helyzet az adatbázisok, a tárolt adatok tekintetében is. Hogy lehet a legjobban kezelni? Vannak már kiforrott technikák, de a DataFlex nyelv ezt eddig különböző karakter kódlapokkal kezelte, amelyekkel a nyelvek közötti váltás problémás volt, valamint egy felületen csak egyféle karakterkészlet volt használható. Ezt a problémát orvosolják a Unicode karakterkészlet használatára való áttéréssel. Hatalmas előre lépés lesz.

DataFlex 2021 – a név japánul, az utca mező felirata pandzsábi nyelven

Már korábban is volt olyan projektünk, ahol magyar multi felkérésére több országban alkalmazható számlázót készítettünk. Az alapfeltétel az volt, hogy minden országban az ottani nyelvnek megfelelő karakterkészlettel és nyelven készüljenek el a számlák. De központilag lehessen az egészet kezelni. Megoldottuk, de mennyivel egyszerűbb lett volna, ha a Unicode karakterkészletet tudtuk volna használni! A DataFlex 2021-re áttérve már nem lesz különösebb problémánk vele. A felületen egyidőben tudunk bármilyen nyelven karaktereket megjeleníteni, valamint az adatbázisban tárolás is megoldott.

Kinek ajánljuk a DataFlex 2021 használtat?

Azoknak ajánljuk,

  • akik vállalati környezetben, gyors fejlesztéssel, kevés időráfordítással szeretnének megbízható, platformfüggetlen alkalmazást készíteni. (Windows, responsive web alkalmazás)
  • akik többféle adatbázis motort használnak cégüknél és mindig probléma a közös kapcsolat kiépítése. DataFlexben ez sem jelent akadályt, sőt, az adatbázis motorok közötti váltás sem igényel kódolást.
  • akik nem akarnak minden projekt során ugyanazt az üzleti szabályt 20x lefejleszteni
  • akik több nyelvterületre készítenek alkalmazást, de probléma a kódlapok kezelése
  • akik valamit újat szeretnének kipróbálni
  • akiknek fontos a gyors és pontos segítség, ha elakadnak
  • akik megunták a lassú és nehézkes fejlesztést

Ha felkeltettük érdeklődésed, keress minket bátran. https://www.nextsoftware.hu

Gyártó oldala: www.dataaccess.com

Hasonló bejegyzések

Kedvelt bejegyzések